LEVERANS & MONTERING

LEVERANS

Efter lagd beställning får du ett ordererkännande och en beräknad leveranstid. Om dina varor finns i vårt lager kommer vi leverera så fort vi har möjlighet. Om varorna inte finns i lager har vi en normalt en leveranstid på ca 8-10 veckor. För miljön skull försöker vi samleverera så mycket som möjligt, vilket gör att leveranstiden kan variera. Leverans sker till stor del med våra egna lastbilar, enstaka produkter skickas ibland med schenker.


Leverans med egna bilar

Våra egna bilar går med täta turer till Dalarna, Härjedalen och Jämtlandsfjällen. Om du vill ha leverans till dessa ställen kan du även beställa inbärning och montering av dina varor. Så klart utför vi även uppdrag på andra orter, kontakta oss så berättar vi mer.


MONTERING

Hos oss kan du beställa inbärning och montering av dina produkter. Vi har lång erfarenhet av montering och vi jobbar enligt vår Permiastandard.

Belysning

Armaturer monteras i befintliga tak- och vägganslutningar, vi monterar ej över 250 cm takhöjd. Vi utför ej eltjänster som kräver behörig elektriker. I dessa fall måste du som kund själv anlita och bekosta en elektriker. T.ex. som direktanslutna armaturer eller när takuttag är olämpligt placerade. Samt uttag som inte stämmer överens med sängar och våningssängars placering. Vid behov använder vi skarvsladd för att du som kund ska kunna använda belysningen (debitering av skarvsladd tillkommer). Sänglampor monteras enligt standardmått för våningssängar samt enkel- och dubbelsängar. Ljuskällor ingår i alla armaturer.


Våtrum

Vi skruvar ej i våtrum och anslutande väggar som vi anser vara olämpliga för montering.

 

Utebliven montering

Permia ansvarar ej för utbliven montering av väggfasta möbler i de fall där oförutsedda hinder gör montering omöjlig. De hinder som kan uppstå är exempelvis; olämplig placering av vägguttag och strömbrytare, inspektionsluckor, vvs, elcentraler mm.

 

Vi tar med emballage och skräp

När vi levererat dina möbler tar vi med emballage och skräp. Slutstäd ingår ej i vårt uppdrag. Vi rekommenderar att du bokar ett enklare städ efter vårt besök.


För att vi ska kunna leverera dina möbler på bästa sätt behöver vi nedan information:

Nycklar

I god tid innan leverans bli meddelad hur vi kan få tillgång till nycklar, kodlås eller kort till berörd lägenhet/hus/stuga.Tillträde
Tillgång till lägenheten på avtalat datum. Om tillträdesdatumet ändras närmare än fyra veckor före planerad leverans måste Permia bestämma nytt leveransdatum. Det kan eventuellt medföra merkostnader för inhyrd personal eller frakter som inte går att omboka.

 

Framkomlighet
För att underlätta för våra montörer vill vi att det är plogat, skottat och sandat framför entrén. Vid brist på framkomlighet måste vi hyra in hjälpmedel vilket kan medföra extra kostnader för kund.

Bild
Bild
Bild