TRÄSLAG & BETS


Vi har tillsammans med våra underleverantörer tagit fram ett standardsortiment för fritidshus och offentliga miljöer. Vi arbetar i massiv björk, furu och ek samt laminat och fanerad mdf eftersom de passar i inredning som kräver slitstyrka. För att få en slittålig yta matt-lackar vi alla möbler. Även betsade möbler lackas när betsen torkat

Ytbehandling och tapetsering sker efter dina önskemål.

Tack vare ett väl utbyggt kontaktnät med arkitekter, specialsnickerier, smidesverkstäder och tapetserare kan vi anpassa både mått och träslag enligt egna önskemål om du beställer stora volymer.

Bild
Björk

Björk

Björk är ett klassiskt träslag som symboliserar det nordiska ljuset. Precis som eken, ger björk ett ljust intryck, samtidigt som det är ett starkt och hårt material med god slitstyrka.

 

Visste du…

… att seden att smycka huset med björkkvistar går tillbaka till Vikingatiden? I Norden var björken helgad åt fruktbarhetsgudinnan Freja och man använde den i botande och livgivande ritualer. En bit näverburen nära kroppen ansågs skydda mot förtrollningsförsök.

Furu

Furu

Furumöbler har en stark tradition i Sverige och ger en rustik känsla. Det är ett träslag med härliga egenskaper; varje bräda får olika utseende beroende på de olika formerna på kvistar och ådring. Furu har god slitstyrkan och hög funktionalitet, vilket är viktigt för alla våra produkter. Vår furuserie ger en skön fjällkänsla och ett ombonat intryck.

 

Visste du…

Att den grekiska alepotallen sägs ha varit vinguden Dionysos träd? Hans stav kröntes av en kotte av pinje eller alepotall. Eftersom tallen växte på höga höjder blev den en symbol för föreningen mellan himmel och jord.

Ek

Ek

Ek är ett starkt, hårt och tungt material med mycket god slitstyrka. Vår ekserie har en rak, klassisk och modern stil - en tidlös serie som passar i de flesta sammanhang.

 

Visste du…

… att eken i mytologin är Tors träd som anses framkalla blixt och åska. Från ekens krona sägs druider ha samlat sina hemliga krafter.

Lodgebets

Lodgebets

I vår lodgeserie använder vi furu, ek och fanerad mdf. Möblerna betsas mörkbruna och får därmed en exklusiv känsla. Lodgeserien väljer du när du vill skapa en stilfull miljö med möbler som är både snygga och funktionella.

Vintagebets

Vintagebets

Även i vintageserien använder vi furu, ek och fanerad mdf. Möblerna betsas här gråbruna, vilket ger ett sobert och stilfullt intryck - en modern och mycket omtyckt serie.

Renlavsbets

Renlavsbets

Stommen består av furu som fått en vitbetsad ytbehandling. I vår renlavsserie finns matbord, sovrumsmöbler och förvaringsmöbler. Tack vare den ljusa färgen går dessa möbler utmärkt att kombinera med andra stilar.