PERMIA HISTORIA

 

När Per och Mia Bucht startade sitt företag 1982 fick det namnet Permia Inredningar AB efter grundarnas förnamn. Sverige hade fått slalomfeber och både skolor och arbetsplatser stod stilla medan Ingemar Stenmark tog medalj efter medalj i avlägsna skidorter som Kitzbühel, Madonna di Campiglio och Lake Placid. Intresset för skidåkning var stort och allt fler ville lägga tyngden på dalskidan under vinterhalvåret. Permia började med försäljning av furumöbler i liten skala till stugor och restauranger, men gick ganska snabbt över till att satsa på fjällvärlden.

 

Sedan dess har företaget utvecklat slitstarka, funktionella och stilrena möbler och inredning som tål oöm behandling och närkamp med hårda slalompjäxor och massor av utrustning som kräver smart förvaring.

 

Per Buchts son Anders tog så småningom över företaget och drev det vidare i samma anda. Under de kommande tjugo åren utökade han kundbasen och vidareutvecklade möbler och inredning för fjäll, hotell och restaurang tillsammans med sina medarbetare. En av dessa medarbetare hette Helene Svedberg. Hon brann för funktionalitet och design redan när hon kom för tjugo år sedan; ett intresse som vuxit tillsammans med företaget.

 

2012 förvärvade Björkmans möbler Permia Inredningar AB, och 2016 bestämde sig Helene Svedberg för att köpa företaget tillsammans med Stina Eriksson och Sara Dahlberg. Sedan 2023 ägs och drivs företaget av Helene Grims (fd. Svedberg) och Stina Eriksson. 

 

Permia Inredningar startade i Alfta i Hälsingland 1982 och har fortfarande sitt säte här, bland furu och gran av högsta kvalitet. Här finns sågverk och råvaror, men också gedigen kunskap om råvara, tillverkning och förädling – grunden för Permia Inredning. Idag har vi även tillverkning i Litauen, men alltid med samma kvalitetskrav som på våra svenska produkter.

 

Nu har vi inrett fjällvärlden i över 40 år och vi älskar det - att skruva på de små detaljerna, men också att skapa smarta helhetslösningar för varje lägenhet, hus, hotell eller restaurang. Bland våra trogna kunder återfinns Skistar, Scandic Hotels, McDonald´s och Idrefjäll – miljöer som kräver slitstark inredning som är lika snygg år efter år av stor påfrestning.

 

Är du nyfiken på oss och vad vi kan hjälpa dig med?


Kontakta oss! Vi kan utlova personlig service och ett genuint intresse för design, kvalitet och funktionalitet.

Bild
Bild